Зеленський дав Путіну на завершення війни на Донбасі один рік

20:37, 06.03.2020
Зеленський дав Путіну на завершення війни на Донбасі один рік

Зеленський, Меркель і Путін у Парижі в грудні 2019 року.

У президента РФ Володимира Путіна є рік на те, щоб припинити війну, розпочату на сході України майже шість років тому. Якщо цього не буде зроблено, президент України Володимир Зеленський вийде з мінського процесу.

 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Guardian, оприлюдненому в п’ятницю.

 

«Час іде ... Уряд може витратити один рік на угоду. Протягом цього періоду вона має бути реалізована. Більше не можна чекати», - заявив Зеленський.

 

На його думку, він може домовитися з Путіним, щоб покласти край війні. Водночас Зеленський пригрозив вийти з переговорів за рік, якщо не буде ніякого прогресу.

 

Президент України також підкреслив, що його розмова з Путіним у Парижі у грудні 2019 мала «декілька емоційних аспектів».

 

«Думаю, він мене почув. У мене було це відчуття. Сподіваюся, воно не хибне», - сказав Зеленський. І уточнив, що річний термін для Путіна обчислюється з першого саміту «нормандської четвірки» у грудні.

 

«Я не витрачу п'ять років, які мені надали українці, на роботу з Мінськими угодами. Я не буду цього робити» - сказав він, додавши, що є «два або три плани» подальших дій після виходу з переговорів, але відмовився розповісти їх деталі.

 

Президент України зазначив, що мирні переговори відволікають від його внутрішнього порядку денного, який розгойдують політичні чвари, унаслідок чого він вирішив звільнити прем'єр-міністра.