Кулеба назвав стратегію деокупації Криму своїм пріоритетом роботи в МЗС

14:53, 06.03.2020
Кулеба назвав стратегію деокупації Криму своїм пріоритетом роботи в МЗС

Дмитро Кулеба

Новообраний міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що стратегія повернення тимчасово окупованого Криму є його пріоритетом на посаді міністра.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

 

"Два місяці тому я був на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом і зробив крок за неї. Ми зробимо ще багато дієвих кроків для деокупації півострову. Стратегія повернення Криму — мій пріоритет як міністра закордонних справ. Крим не продається. Крим — це Україна. Був, є і буде", - написав Дмитро Кулеба.

 
 

Як повідомляла УМ,  напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що «воду в окупований Крим треба подавати, тому що там живуть українці, а Крим – це Україна».

 

Пізніше, з огляду на резонанс своєї заяви, прем'єр написав пост у соцмережі, уточнюючи, що питання подачі води до Криму неможливо вирішити до деокупації півострова.

 

Однак, під час години запитань до уряду знову заявив, що Україна  мусить допомогти своїм громадянам на території анексованого півострова: "Ми будемо постачати українцям воду для господарських потреб, для пиття: хоч цистернами, хоч каністрами, хоч бутлями ми маємо це забезпечити. Це наш обов’язок перед нашими українцями.

 

Заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева вважає, що прем'єр Шмигаль «поки не у контексті Криму», а позиція постпредства незмінна - жодної води до Криму до повної деокупації півострова.

 

Голова Меджлісу кримськоготатарського народу Рефат Чубаров заяву Шмигаля навав "ножем в спину".