ЄС вирішив продовжити санкції по Криму і розморозити активи Азарова

11:19, 04.03.2020
ЄС вирішив продовжити санкції по Криму і розморозити активи Азарова

Микола Азаров

Посли ЄС сьогодні прийняли рішення продовжити санкції щодо 175 фізичних та 44 юридичних осіб РФ у зв'язку з незаконною анексією Криму та дестабілізацією ситуації в Україні, в той же час колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова та ексміністра енергетики Едуарда Ставицького вирішено виключити зі списку осіб, активи яких заморожені через відповідальность за привласнення українських державних коштів.

 

Про це повідомив в Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

 

"Посли ЄС продовжили візову заборону і заморожування активів проти 175 росіян і сепаратистів і 44 організацій на шість місяців за порушення територіальної цілісності України", - написав журналіст.

 

За його словами, 12 березня продовження санкцій повинні бути підтверджені міністрами.

 

"Посли ЄС вирішили зняти заморожування активів колишнього прем'єр-міністра України Азарова і ексміністра енергетики Ставицького. Продовження (заморожування активів - ред.) на 12 місяців для Януковича і ще 8 осіб і на шість місяців для його сина Олександра", - додав Йозвяк.

 

Нагадаємо, раніше журналіст повідомив, що сина Януковича також можуть вивести з-під санкцій ЄС. Тоді він зазначив, що чув, що "Київ повинен робити більше".

 

ЄС вводить різні види обмежувальних заходів відносно Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну ​​дестабілізацію України. Крім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з включеним РФ Кримом і Севастополем.

 

Крім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

 
Як повідомляла УМ, президент США Дональд Трамп на рік продовжив антиросійські санкції за анексії Російською Федерацією Кримського півострова.