Суд у Росії заочно засудив ексміністра оборони України до шести років колонії

13:14, 21.02.2020
Суд у Росії заочно засудив ексміністра оборони України до шести років колонії

 

Російський суд заочно засудив колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка до шести років колонії.
 
 
Про це повідомляє російський телеканал "360".
 

"За заклики до терактів в РФ російський суд заочно засудив колишнього міністра оборони України Гриценко до шести років колонії", - йдеться у повідомленні.

 

За даними СК РФ, такі заклики відбувалися в 2014 та 2017 роках. 

 

Додамо, Гриценко був міністром оборони України у 2005-2007 роках.

 

Нагадаємо, раніше Російська Федерація оголосила Гриценк в розшук, йому заочно було висунуто обвинувачення за двома епізодами ч. 205.2 КК РФ ("Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет").

 

Як повідомляла УМ, Гриценко в Росії був оголошений в міжнародний розшук і в квітні 2019 року і заочно арештований.

 

Слідком зазначає, що Гриценко "продовжує переховуватися на території України", звідки не може бути екстрадований відповідно до норм міжнародного права і законодавства України.   

 

У 2018 році Слідчий комітет РФ звинуватив ексміністра оборони України Анатолія Гриценка в тому, що він нібито закликав підірвати на території Росії залізничні поїзди.

 

Шлава "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що звинувачення, які висунули проти нього у Росії, є явною політикою і інформаційним ударом проти нього і його команди.

 

"Я думаю, що Росія дуже хотіла би, щоб українська політика була слабкою і українські політики були слабкими, незалежно від того, чи то в парламенті, чи в урядових структурах — щоб повзали на колінах і їздили до них за консультаціями", — сказав Гриценко.

 

Він заявив, що не належить до числа таких політиків.За аналогічні "злочини" в Росії хочуть "судити" багатьох українських політиків: Дмитра Яроша, Юрія Березу, Андрія Левуса і Ігоря Мосійчука, Антона Геращенка, Володимира Парасюка.