Міністерство тимчасово окупованих територій може очолити Олексій Резніков

10:30, 05.02.2020
Міністерство тимчасово окупованих територій може очолити Олексій Резніков

Олексій Резніков

Офіс президента головним кандидатом посаду керівника Міністерства тимчасово окупованих територій бачить представника України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, ексзаступника мера Києва Олексія Резнікова.

 

Про це повідомляє УП, посилаючись на співрозмовників в Офісі президента

 

За словами джерел УП, спершу Резнікова розглядали як кандидата на посаду віцепрем’єра, який мав займатись питаннями окупованих територій. Ексзаступник Віталія Кличка приходив на співбесіду 1 лютого.

 

Однак, за даними УП, станом на тепер, у президента Володимира Зеленського вирішили не робити окремого віцепрем’єра окупованих територій, а натомість знову хочуть розділити Мінветеранів та МінТОТ. Останнє і має очолити Резніков.

 

Нагадаємо, Олексій Резніков був заступником мера Києва Віталія Кличка і екссекретарем Київради. У вересні 2019 року він став представником України у Мінській групі і був одним із дієвих членів української делегації на зустрічі "Нормандської четвірки" у Парижі.

 

4 лютого міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявила, що відомство буде розділено.

 

ОПУ 4 лютого також повідомляв, що "відповідно до завдання президента, було ухвалено рішення про створення Міністерства з питань окупованих територій".

 

Після того, як президент Володимир Зеленський передумав звільняти Віталія Кличка з посади голови Київської адміністрації, у столичну владу призначили двох людей, яких пов’язують з помічником президента Андрієм Єрмаком. Мова йде про нових очільників департаменту благоустрою КМДА Олексія Кулебу та в.о. керівника КП "Київблагоустрій" Миколу Бойка.

 

Крім того, за даними джерел УП, наразі "без публічного оголошення якогось союзу" відбувається спроба інтеграції друзів Кличка у владну команду. Кажуть, що на Банковій ведуться серйозні розмови про переформатування уряду.

 

Серед іншого з подачі Єрмака обговорюється можливість призначення в Кабмін забудовника і ексзаступника Кличка Ігоря Ніконова, для якого можуть створити посаду віцепрем'єра з питань інвестицій.