У 30 містах України можуть припинити опалювальний сезон через борги виробників тепла за газ

13:01, 24.01.2020
У 30 містах України можуть припинити опалювальний сезон через борги виробників тепла за газ

У Нафтогазі повідомили про можливий зрив опалювального сезону через заборгованість теплопостачальників за газ. У разі, якщо ці компанії не погасять свою заборгованість, Нафтогаз припинить надавати їм газ.

 

Про це повідомляють у прес-службі Нафтогазу.

 

Загалом заборгованість за газ мають 37 виробників тепла у 30 містах України, зокрема у Дніпрі, Києві, Кривому Розі, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Харкові, Херсоні та Смілі.

 

«За оперативними даними, станом на 23 січня 2020 року, таким підприємствам теплоенергетики для продовження отримання газу з 1 лютого в рамках ПСО необхідно сплатити понад 454,4 млн гривень (з урахуванням вартості газу, спожитого у грудні 2019 р.). Нагадаємо, що відповідно до умов укладених договорів постачання природного газу, остаточний розрахунок за газ, спожитий у грудні 2019 року, має бути здійснений до 25 січня», — повідомляють у Нафтогазі.

 

Зазначимо, що ПСО — це спеціальні права, які уряд поклав на Нафтогаз для того, аби продавати газ за зниженою ціною для потреб населення та опалення. Натомість теплопостачальники, відповідно до цього режиму, мають оплатити щонайменше за 90% спожитого газу попереднього періоду для того, аби мати змогу постачати газ у наступному.

 

Як повідомляла УМ, за словами прем"єра Гончарука, всі, хто має субсидії на цей опалювальний сезон, пройдуть його на тих умовах, на яких вони вже оформлені.