Штаб ООС підтверджує початок розведення сил біля Золотого

14:04, 29.10.2019
Штаб ООС підтверджує початок розведення сил біля Золотого

У штабі Операції Об'єднаних сил офіційно підтвердили початок відведення військ на Донбасі біля селища Золоте.
 

Коментар з цього приводу з'явився на сторінці відомства у Facebook з уточненням про те, що розведення почалося в двосторонньому порядку.

 

"Повідомляємо, що сьогодні, 29 жовтня 2019 року о 12:00 почався процес розведення по обидва боки (дзеркально) на ділянці №2 в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня. Представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було підтверджено початок розведення сил і засобів", – йдеться в повідомленні.

 

Також в штабі ООС відзначили, що українською стороною буде вжито всіх необхідних заходів, і відведення сил і засобів не послабить оборонні можливості українських підрозділів на певній ділянці.

 

"А влада в жодному разі не залишить місцеве населення без уваги, оскільки всі заходи проводяться з однією метою – безпека на зазначених ділянках розведення, збереження життя і здоров'я мирних жителів і військовослужбовців. Відзначаємо, що обстріл, про який повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил і засобів", – підкреслили у зведенні.

 

 

 

Нагадаємо, раніше Пристайко назвав альтернативою «формулі Штайнмаєра» повну мобілізацію

 

Зазначимо, раніше в Офісі президента запевнили, що відведення сил у Золотому на Луганщині неможливе без сталого припинення вогню, тому наразі це питання відкладене.