Делегацію ЄП до Комітету асоціації Україна-ЄС очолив Ващиковський

14:18, 26.09.2019
Делегацію ЄП до Комітету асоціації Україна-ЄС очолив Ващиковський

Депутат Європейського парламенту від групи "Європейських консерваторів і реформістів" (ECR), ексміністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський став головою делегації в Комітет асоціації Україна-ЄС.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

Вибори відбулися в четвер у Європейському парламенті в рамках першого засідання делегації ЄП у Комітеті асоціації.

 

Крім того, віцепрезидентами були обрані представник групи "Зелених" з Німеччини Віола вон Крамон-Таубадель і представник ECR, президент Румунії з 2004 по 2014 роки Траян Басеску.

 

Ващиковський заявив, що метою його діяльності на цій позиції буде "наблизити Україну якомога ближче до Європейського Союзу, НАТО, щоб вона стала більш демократичною, незалежною".

 

"Ви можете розраховувати на нашу допомогу. Ми тут для того, щоб вам допомогти, розділити з вами наш досвід, ми можемо вам допомогти знайти мирне вирішення конфлікту, розпочатого Росією. Ми сподіваємося, що швидше раніше, ніж пізніше, Крим і Донбас повернуться Україні. У цьому питанні ви можете на нас розраховувати", - запевнив він.

 

Як повідомляла «УМ», саме Ващиковський запровадив так звані «чорні списки» українських посадовців, яким заборонено в’їзд до Польщі через нібито антипольські погляди і героїзацію УПА. При цьому, Ващиковський не визнає окупацію Галичини Польщею у 1918 році.

 

Нинішній уряд Варшави намагається нав’язати Україні своє бачення історії Західної України за останні 100 років.