Окупанти обстріляли автоколону з керівником Донеччини: загинув військовий

19:38, 10.07.2019
Окупанти обстріляли автоколону з керівником Донеччини: загинув військовий

(фото: прес-служба штабу ООС)

У районі південної околиці Гранітного ворожим ПТРК був уражений вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил.
 
Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.
 
"В результаті влучання протитанкової керованої ракети в кузов вантажного автомобіля один військовослужбовець загинув. Ще один військовослужбовець отримав поранення середньої важкості", - йдеться в повідомленні.
 
Пораненому військовослужбовцю надали медичну допомогу та евакуювали до одного з медичних закладів.
 
Під обстріл потрапило й авто з колони, в якій пересувався керівник Донецької області Павло Кириленко. Сам він не постраждав.
 
Водночас президент Володимир Зеленський назвав обстріл автомобіля Збройних сил на Донеччині спробою зірвати Мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у Нормандському форматі.
 
Як повідомляє прес-служба президента, під час обстрілу автівка голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка "стояла неподалік" і не постраждала.
 
Сам інцидент стався на виїзді з села Гранітне в бік КПВВ "Гнутове".
 
"Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл у Гранітному розцінюю як спробу зірвати Мінський процес та поставити під загрозу домовленості про відновлення переговорів у Нормандському форматі. Але розрахунки провокаторів не справдяться. Наша відданість дипломатичним рішенням - незмінна", - наголошує Зеленський.
 
Він доручив начальнику Генерального штабу - головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців.
 
Зеленський також висловив співчуття родині воїна, який загинув в автомобілі ЗСУ, та побажав швидкого одужання пораненому захисникові.