Святослав Вакарчук йде на вибори в Раду зі своєю партією «Голос» (відео)

11:45, 16.05.2019
Святослав Вакарчук йде на вибори в Раду зі своєю партією «Голос» (відео)

Святослав Вакарчук оголосив про створення власної партії (фото з відкритих джерел)

Співак Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії "Голос" і намір балотуватися у Верховну Раду на виборах восени 2019 року.
 
"Сьогодні в Україні зазвучить новий голос. Мій голос, ваш голос, наш з вами голос. Із вашою допомогою я веду партію "Голос" на парламентські вибори. Тому що Верховна Рада України - це те місце, де приймаються найважливіші рішення, які впливають на долю і життя кожного українця", - заявив він зі сцени в Києві.
 
Святослав Вакарчук додав, що йде в парламент, "щоб знищити стару політику і творити політику нову".
 
"Політику, яка принесе нам справжні зміни", - сказав він.
 

 

За його словами, "стара політика - це сліпа віра в президента", але "нового прізвища в кабінеті на Банковій недостатньо".
 
У музиканта уже створили сторінки партії у соцмережах: Facebook, Telegram, Twitter, Instagram, Viber, YouTube.
 
Як відомо, Святослав Вакарчук вже був депутатом парламенту.
 
Коли після простою та політичної кризи 2007 року було ухвалено рішення провести позачергові вибори до Верховної Ради, він увійшов до списку пропрезидентської "Нашої України - Народної самооборони". Водночас він не був членом жодної політичної партії.
 
Після початку чергового етапу політичної кризи в Україні, 11 вересня 2008 року співак зняв із себе повноваження депутата. Верховна Рада прийняла складання повноважень нардепа 16 грудня 2008 року.
 
"Знав, що у Верховній Раді відбуваються складні політичні процеси. Але те, що робиться в цьому скликанні, є боротьбою заради боротьби - й усе", - казав тоді Вакарчук.
 
Нагадаємо, напередодні Святослав Вакарчук запросив всіх на оглядовий майданчик коло музею історії України, де мав оголосити про створення власної партії.
 
Раніше ЗМІ вже писали, що Святослав Вакарчук братиме участь у виборах до Верховної Ради. Причому сам Вакарчук заперечував, що піде в парламент першим у списку БПП.