Трамп і Путін телефоном обговорили Україну та Зеленського (оновлено)

20:15, 03.05.2019
Трамп і Путін телефоном обговорили Україну та Зеленського (оновлено)

(фото: "Голос Америки")

Президенти США Дональд Трамп та Росії Володимир Путін обговорили по телефону розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання в американські вибори 2016 року.
 
Водночас, як повідомляє прес-служба Путіна, президенти США та Росії говорили про Україну та її нового президента Володимира Зеленського.
 
У Кремлі, як і зазвичай - в стилі московської пропаганди, заявили, що Путін "акцентував", що новій владі в Україні нібито "потрібно зробити реальні кроки по реалізації Мінських домовленостей"ю
 
При цьому війну з окупантами там цинічно назвали "внутрішньоукраїнським конфліктом".
 
Як повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, Путін і Трамп також обговорили публікацію підсумків розслідування Роберта Мюллера, ситуацію в Венесуелі і КНДР, можливість продовження Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, заключення нової схожої угоди між Росією, США і Китаєм.
 
Речниця заявила, що розмова була "у позитивній формі".
 
У Кремлі підтвердили факт бесіди, передають російські ЗМІ.
 
"Розмова Трампа і Путіна тривала майже півтори години", - розповів прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.
 
Він не повідомив подробиць розмови.
 
"Повідомлення (прес-служби Кремля про деталі розмови) буде пізніше", - сказав він.
 
Як відомо, 18 квітня Міністерство юстиції США опублікувало звіт спецпрокурора Роберта Мюллера про зв'язок президента Дональда Трампа з Росією.
 
Мюллер має заперечення проти висновків Мін'юсту США, заснованих на його розслідуванні російського втручання у вибори, про те, що Трамп не перешкоджав правосуддю.
 
Нагадаємо, в січні Трамп зустрівся з Путіним без перекладача на саміті "Великої двадцятки". При чому раніше Трамп визнав, що Путін причетний до вбивств і отруєнь.