Полторак здивований заявою Коломойського про «громадянський конфлікт»

13:02, 03.05.2019
Полторак здивований заявою Коломойського про «громадянський конфлікт»

(REUTERS)

Міністр оборони Степан Полторак здивований словами олігарха Ігоря Коломойського, який назвав російську агресію на Добасі "громадянською війною".

 

Про це міністр сказав в інтерв’ю телеканалу "Прямий".

 

"Я б не хотів давати оцінку Коломойському. Тим більше він від початку агресії Росії проти України дуже багато допомагав Збройним силам. Але я, чесно кажучи, був здивований. Тому що я думав, що в Україні немає жодної людини, яка б так думала", – сказав Полторак.

 

Міністр наголосив, що цивілізований світ розуміє, що на Донбасі українські військові протистоять агресору.

 

"Я розраховував на те, що українці всі розуміють, хто саме воює на Донбасі, якою зброєю, і хто здійснив агресію і в Криму, і в Донецьку, і в Луганську. Про це знають і в більшості країн світу. Я ще раз хотів би наголосити, що Російська Федерація у 2014 році здійснила агресію проти України. І сьогодні ми захищаємось від агресора".

 

Як повідомляла УМ, український олігарх Ігор Коломойський, який нині проживає в Ізраїлі, заявляє, що війна на сході України є "громадянським конфліктом".

 

"Громадянський конфлікт. Можна сказати і громадянська війна, просто вона більш глобальна, а це громадянський конфлікт", - так бізнесмен відповів на запитання журналістів про те, що відбувається на Донбасі.

 

На думку Ігоря Коломойського, в цьому конфлікті воюють "українці з українцями".

 

"Росія підтримує одну частину українців", - додав він, зазначивши, що Росія спровокувала конфлікт, але "й з іншого боку не все було добре".

 

За словами Ігоря Коломойського, ситуацію з боку України спровокувало скасування у лютому 2014 року закону "Про засади державної мовної політики", відомого також як "закон Колесніченка", наміри українських депутатів скасувати "Харківські угоди" з Росією, згідно з якими Чорноморський флот Росії мав лишатися в Криму до 2042 року, настрої "зачистити Донбас" та насильство щодо бійців Беркута, які поверталися з Києва.