Зеленський розраховує на більшість у Раді після парламентських виборів

10:12, 18.04.2019
Зеленський розраховує на більшість у Раді після парламентських виборів

(Віталій Носач, РБК-Україна)

Кандидат у президенти України шоумен Володимир Зеленський розраховує на більшість у Верховній Раді наступного скликання.

 

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

 

Зеленський зазначив, що не готовий об'єднуватися з колишніми "регіоналами" і політичною силою Петра Порошенка, але при цьому він також відкидає, що буде в опозиції.

 

З ким саме Зеленський готовий був би об'єднатися, він не сказав, але зазначив, що в парламенті після виборів "з'являться нові партії і люди".

 

"Я думаю, що нас з вами взагалі здивує поява деяких партій у новому парламенті, якщо ми переможемо ... Просто вони з'являться. Люди ... Просто з'являться. Як і я з'явився. Просто з'являться люди. Я впевнений. Ну, чого Вакарчук ж там говорив, що він хоче йти?" - сказав кандидат у президенти.

 

"Я думаю, що вони підуть до Верховної Ради, і, можливо, він (Вакарчук) зможе там пояснити своїм людям, які його прихильники, що він - демократичні сили. Потім... Гриценко ж піде? Гриценко піде з Садовим, вони підуть. Ось. І потім, я вам скажу, складний момент узагалі з кимось із них об'єднуватися. Я б хотів, щоб ми набрали більшість", - додав Зеленський.

 

Також Зеленський заявив, що у нинішній ситуації вигідно розпустити Верховну Раду, однак необхідно діяти за законом.

 

На запитання журналістів, чи планує він розпустити Верховну Раду у разі виграшу на президентських виборах Зеленських відповів: "Я боюся, що я не встигну. Я ламати закон не буду, порушувати закон не буду. Якщо ми встигнемо в терміни за шість місяців до наступних виборів, коли ми маємо право розпустити парламент".

 

На уточнювальне запитання чи розпустить він Раду, якщо все ж вистигне, він відповів: "Будемо думати, так. Але ви ж розумієте, що нам це вигідно... Тому, щодо розпуску — будемо робити відповідно до закону. Іноді закон взагалі допомагає ухвалювати рішення".

 

Як повідомляла "УМ", Порошенко різко скоротив розрив із Зеленським. Відстань між кандидатами в президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським скоротилася до 38,1-61,9% відповідно.