Найєм: Тимошенко і Зеленський обговорюють об'єднання в другому турі

19:45, 31.03.2019
Найєм: Тимошенко і Зеленський обговорюють об'єднання в другому турі

Кандидати в президенти Юлія Тимошенко та Володимир Зеленський ведуть переговори про створення коаліції в другому турі президентських виборів.

 

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм в Telegram.

 

"Підтверджується інформація про те, що штаби Юлії Тимошенко і Володимира Зеленського ведуть переговори про об'єднання зусиль у другому турі президентських виборів", - повідомив нардеп.

 

Найєм пише, що по одній з відомих йому версій, лідер "Батьківщини" готова підтримати Зеленського в обмін на підписання меморандуму про створення парламентської коаліції.

 

За його словами, головне завдання цієї коаліції - зміна законодавства і впровадження двотурової системи проведення парламентських виборів.

 

"У цій моделі вибори проводяться виключно на пропорційній основі, в два тури. Партія, яка виграє, отримує 51% місць в парламенті, формує більшість і, відповідно, склад Кабінету міністрів", - написав депутат.

 

На думку Найєма, така домовленість фактично означатиме, що Зеленський оголосить своїм прем'єр-міністром Тимошенко.

 

"Ми не знаємо, на якій стадії знаходяться переговори і чи погодиться лідер президентських перегонів на таку підтримку, але очевидно, що такий союз стане великою проблемою для Петра Порошенка і сильно підкосить імідж "несистемного кандидата" і "провідника нових сил" Зеленського", - додав Найєм.