Обшуки в Криму: російські силовики затримали щонайменше 10 осіб

09:45, 27.03.2019
Обшуки в Криму: російські силовики затримали щонайменше 10 осіб

Під час обшуків у будинках кримських татар в анексованому Криму російські силовики затримали щонайменше 10 осіб-

 

Про це інформує громадське об'єднання "Кримська солідарність", пише Крим.Реалії.

 

Повідомляється, що закінчилися обшуки в будинках Рустема Сейтхалілова, Тофіка Абдулгазієва, Джеміля Гафарова, Сейрана Муртази, Аліма Керімова. Їх відвезли до відділу управління ФСБ Росії в Сімферополі.

 

Раніше російські силовики відвезли в управління ФСБ Росії в Криму жителів Сімферополя Фархада Базарова, Різу Іззетова і Шабана Умерова.

 

Також під час обшуку в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя були затримані двоє з тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників, – Ескендер Мамутов і Еміль Зіядінов. Цьому передувала бійка між російськими силовиками і жителями Кам'янки.

 

Громадське об'єднання "Кримська солідарність" повідомляє про затримання на вулиці Мемета Аппазова в сімферопольському мікрорайоні Кам'янка 5 осіб з-поміж тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників. Їхні прізвища не називають.

 

Співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії проводять обшуки в щонайменше 25 будинках кримських татар в анексованому Криму в рамках кримінальних справ проти кількох жителів Криму, підозрюваних в участі у діяльності забороненої в Росії релігійної організації "Хізб ут-Тахрір".

 

У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків у Криму, проте не назвали кількості підозрюваних та їхні прізвища.

 

Раніше повідомлялося, що обшуки проходять у селі Строгонівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.