MARUV звинуватила Суспільне в тиску: «мене змушують відмовитися від Євробачення»

10:49, 25.02.2019
MARUV звинуватила Суспільне в тиску: «мене змушують відмовитися від Євробачення»

Співачка запевнює, що на Євробаченні хоче виступати тільки від України (фото: escbubble.com)

Співачка Ганна Корсун, або Maruv, яка перемогла в Національному відборі на Євробачення-2019 та яка їздить з гастролями до Росії, заявляє про тиск на неї з боку Національної телекомпанії України - її нібито намагаються змусити відмовитися від участі в конкурсі.
 
Вона також заявила про готовність відмовитися від виступів в Росії.
 
"Я готова відмовитися від виступів у Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим із 2014 року. Не порушувала жодного закону України. А також готова взяти на себе всі витрати з участі в міжнародному конкурсі", - написала Maruv у Facebook.
 
Вона стверджує, що її перемогу на нацвідборі "хочуть забрати".
 
Співачка також заявила, що договір, який із нею має підписати Національна суспільна телекомпанія України (НСТУ), забороняє їй будь-яку імпровізацію на сцені і неузгоджене спілкування з журналістами, а також зобов’язує виконувати будь-які вимоги та вказівки НСТУ. За порушення договору, за словами Maruv, їй загрожує штраф у два мільйони гривень.
 

"Я - українка, люблю свою країну і пишаюся тим, що представлятиму Україну в Тель-Авіві на міжнародному конкурсі "Євробачення-2019" попри те, що за добу я отримала пропозиції від трьох різних країн представляти їх. Але моя відповідь категорична: я виступаю від України і ніяк інакше!", - заявила вона.
 
Зауважимо, напередодні Maruv нецензурно висловилася про Операцію об'єднаних сил на Донбасі, заявивши журналістам, що воювати "за мир", на її думку, - це все одно, що тр**атися за незайманість.
 
Вона також вважає, що з Росією "можна домовитися".
 

Maruv також під час Національного відбору на Євробачення заявила про об'єднання народів музикою. Вона зазначила, що у виступах в Росії немає нічого поганого. "Євробачення" для цього і створювали, щоб країни об'єднувались, щоб ділились культурою…Це в першу чергу пісенний конкурс, а не політичні вибори", - сказала MARUV. Джамала запитала у неї, чий Крим. Співачка відповіла: "Крим український".
 
На запитання ведучого Сергія Притули про те, як її патріотизм співіснує з гастролями в Росії, співачка відповіла, що конкурс Євробачення з'явився після Другої світової війни нібито для того, щоб об'єднати країни. У свою чергу Сергій Притула запитав, кого саме MARUV вдалося об'єднати своєю піснею.
 
"У мене багато глядачів з України, Росії, Туреччини. Всі вони приїжджають на різні концерти. У них є свої чати, вони спілкуються, є свої фани - "марувіанці", які між собою спілкуються. І не важливо, з якої ти країни... Багато людей, що живуть у Росії, добре ставляться до тих, хто живе в Україні. Вони слухають українську музику, захоплюються нею. Не всі погані, не можна судити всіх по одній людині - президенту. Не може бути, що 4 мільйони, або 4 мільярди, здається (проживає в Росії, - ред.), жителів Росії, які все відверто погані і хочуть воювати", - заявила співачка.
 
"Ви знаєте, 4 мільярди - це, напевно, мрія їхнього президента, а 4 мільйони - це наша мрія", - саркастично відповів ведучий.
 
Нагадаємо, 23 лютого в Києві відбувся фінал національного відбору "Євробачення-2019". На ньому вирішилося, що Maruv представлятиме Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі.
 
При цьому відомо, що в Maruv заплановано сольні концерти в Москві та Санкт-Петербурзі.
 
Як повідомляла "УМ", для участі в Євробаченні-2019 Суспільне висунуло MARUV умову - відмовитись від гастролей у Росії.