Путін відправив до Білорусі «посла війни» Михайла Бабича

13:56, 24.08.2018
Путін відправив до Білорусі «посла війни» Михайла Бабича

Путін підписав указ про призначення Бабича надзвичайним і повноважним послом Росії у Мінську (фото: pixabay.com)

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про призначення повпреда президента у Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича надзвичайним і повноважним послом Росії у Мінську.
 
Як повідомляє "Інтерфакс", відповідний документ розміщено на єдиному порталі правової інформації.
 
За даними білоруських ЗМІ, Бабич може отримати статус спецпредставника президента Росії в Білорусі.
 
"За словами близьких до влади людей, це, фактично, генерал-губернаторство або статус, дуже близький до того ... Якщо Бабич приїде в статусі спецпредставника, це стане свідченням особливої уваги до процесів в Білорусі і бажання мати ще більший вплив на те, що у нас відбувається, в інтересах російської сторони", - пише "Наша Ніва".
 
Раніше Бабич обіймав посаду першого заступника голови адміністрації Іванівської області, керівника представництва адміністрації Іванівської області при уряді Росії.
 
Згідно з офіційною біографією, "проходив службу на командних посадах у Повітряно-десантних військах і військах КДБ СРСР, брав участь у бойових діях". Брав участь у придністровському конфлікті та в Першій чеченській війні, отримав медаль "За відвагу".
 
У 1995 році Бабич очолив ВАТ "Промислова компанія "Концерн "Антей", 100% акцій якого було закріплено у федеральній власності. Концерн спеціалізувався на виробництві ракетних систем "С-300" і "Тор". 
 
Зараз це "Концерн повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей".
 
З листопада 2002 року до лютого 2003 був головою уряду Чеченської республіки. 
 
"На той момент там ще тривала партизанська війна. Пробув до лютого 2003 року, лише 3 місяці, але із завданням впорався - 23 березня 2003 року у Чечні було проведено референдум за новою Конституцією, згідно з якою республіка стала суб'єктом Російської Федерації", - пише "Наша ніва".
 
З лютого до грудня 2003 року - помічник директора прикордонної служби ФСБ, помічник міністра економічного розвитку і торгівлі Росії.
 
У 2003 році Бабич був обраний депутатом Держдуми, був членом фракції "Єдина Росія", заступником голови комітету Держдуми з оборони.
 
У грудні 2011 року був призначений повпредом президента Росії у Приволзькому федеральному окрузі.