Звіт ООН: Північна Корея не зупинила ядерну програму

18:39, 04.08.2018
Звіт ООН: Північна Корея не зупинила ядерну програму

Північнокорейська місія в ООН не відреагувала на прохання прокоментувати доповідь (фото з відкритих джерел)

Північна Корея не зупинила свою ядерну та ракетну програми, порушуючи санкції ООН, йдеться у звіті Ради безпеки ООН.
 
Про це пише Reuters.
 
Пхеньян також "суттєво збільшив" незаконне перевезення нафтопродуктів та вугілля кораблями та намагається продавати зброю за кордон, йдеться у доповіді. 
 
Також Північна Корея співпрацює у військовій сфері з Сирією і намагається продати зброю єменським хуситам.
 
Пхеньян також порушив заборону на експорт текстилю, експортувавши понад товарів на 100 мільйонів доларів США в період з жовтня 2017 року по березень 2018 року до Китаю, Гани, Індії, Мексики, Шрі-Ланки, Таїланду, Туреччини і Уругваю, зазначається в доповіді.
 
Північнокорейська місія в ООН не відреагувала на прохання прокоментувати доповідь.
 
У червні президент США Дональд Трамп зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином у Сінгапурі. 
 
У результаті два лідери заявили про домовленість розпочати денуклеаризацію півострова, щоправда, жодних термінів, коли Північна Корея має це зробити, не називали.
 
Північна Корея перебуває під міжнародними та американськими санкціями через власну ядерну програму і випробування балістичних ракет.
 
Зазначимо, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оголосило про додаткові санкції відносно Північної Кореї, ввівши обмеження проти російського банку "Агросоюз", що надавав послуги північнокорейцям в обхід санкцій ООН.
 
Раніше повідомлялося, що Північна Корея виробляє нові балістичні ракети, усупереч Сінгапурським домовленостям та задекларованому прагненню до денуклеаризації.