У Сенаті США підтримали висновки спецслужб про втручання РФ у вибори

08:47, 17.05.2018
У Сенаті США підтримали висновки спецслужб про втручання РФ у вибори

Парламентарі США визнали втручання Росії у вибори 2016 року (фото: Embassy of Ukraine in the USA - Посольство України в США / Facebook)

Комітет Сенату США з питань розвідки офіційно погодився з висновками спецслужб, які переконані, що Росія втручалася у вибори президента США з метою допомоги на той час кандидату Дональду Трампу.

Про це йдеться у спільній заяві сенаторів Річарда Берра і Марка Уорнера, інформує Українська правда.

"Немає сумнівів у тому, що Росія доклала безпрецедентних зусиль, щоб втрутитися в наші вибори в 2016 році", - заявив голова комітету, сенатор-республіканець Річард Берр.

"Одним із головних завдань у розслідуванні комітету була оцінка роботи розвідувального співтовариства США, яке одразу після виборів вказало на Росію", - додав він.

"Співробітники Комітету провели 14 місяців, переглянувши джерела, методи та аналітичну роботу, і ми не бачимо жодних підстав суперечити цим висновкам", - наголосив сенатор.

"Після ретельного огляду наші співробітники дійшли згоди, що висновки розвідувального співтовариства були докладними й точними.

Зусилля Росії були широкомасштабними, технічно складними й ухвалені розпорядженням самого президента Путіна з метою підтримки Дональда Трампа та перешкоджання Гілларі Клінтон", - підкреслив віце-голова комітету, сенатор-демократ Марк Уорнер.

"Розуміння цих методів дозволить захистити демократію від майбутніх загроз", - зазначив він.

Розслідуванням втручання Росії у вибори і зв'язками адміністрації Трампа з Кремлем займається спецпрокурор Роберт Мюллер.

Через те, що цілеспрямована робота Кремля на втручання у американські вибори фактично доведена, на ряд громадян РФ, насамперед власника "фабрики тролів", "особистого повара Путіна" та керівника ПВК "Вагнер" Євгена Прігожина, були накладені санкції