Трамп попередив Росію про ракетні удари США в Сирії

15:52, 11.04.2018
Трамп попередив Росію про ракетні удари США в Сирії

Дональд Трамп вважає Башара Асада "твариною, що вбиває власний народ".

Президент США Дональд Трамп закликав Росію приготуватися до ракетних ударів у Сирії.

 

Про це Трамп написав у своєму Твіттері в середу.

 

"Росія обіцяє збивати всі і будь-які ракети, випущені по Сирії. Приготуйся, Росіє, бо вони на підході, гарні, нові і "розумні"! Не варто бути партнерами тварини, що вбиває свій народ газом і отримує з того задоволення", - написав Трамп.

 

Перед цим, посол Росії у Лівані заявив, що кожна ракета США, випущена по Сирії, буде збита, як і пристрої, з яких ці ракети були випущені.

 

"Якщо американці вдарять, їхні ракети будуть збиті, і навіть джерела, з яких ці ракети будуть випущені", - заявив російський дипломат.

 

В іншому твіті президент США Дональд Трамп зауважив, що теперішні стосунки Америки і Росії найгірші за всю історію.

 

"Зараз наші стосунки з Росією гірші ніж будь-коли раніше, навіть за часів "холодної війни". Для цього немає підстав. Наша допомога потрібна економіці Росії, і її дуже легко надати. Нам треба, щоб усі держави працювали разом. Зупинимо гонку озброєнь?" – написав він у Twitter.

 

Тоді як у Міністерстві закордонних справ РФ у відповідь натякнули, що США збираються бомбити Сирію, аби замести сліди хімічних атак.

 

Зокрема, у Facebook речниця МЗС Росії Марія Захарова написала: "А інспекторів ОЗХЗ (Організації із заборони хімічної зброї - ред.) попередили, що зараз розумні ракети знищать усі докази застосування хімзброї на землі? Чи вся задумка і полягає в тому, щоб швидко замести сліди провокації ударами розумних ракет, і міжнародним інспекторам вже нічого було б шукати в якості доказів?".

 

Захарова запропонувала США стріляти по терористах, а не по "законному уряду" Асада.

 

Як повідомляла «УМ», за даними ВООЗ близько 500 людей постраждали від хімічної атаки на місто Дума минулої суботи. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.

 

Президент США Дональд Трамп та західні союзники обговорюють можливі військові дії, спрямовані проти президента Сирії Башара Асада. Його режим підозрюють у хімічній атаці.