Андрію Дещиці у Варшаві вручили ноту протесту через спалення прапору Польщі в Києві

19:15, 03.04.2018
Андрію Дещиці у Варшаві вручили ноту протесту через спалення прапору Польщі в Києві

Прапор Польщі спалили перед будівлею посольства у Києві (ілюстрація)

До міністерства закордонних справ Польщі викликали посла України Андрія Дещицю та вручили ноту протесту через спалення прапора Польщі під посольством у Києві 2 квітня.

МЗС Польщі висловило обурення у зв'язку із зухвалою поведінкою демонстрантів і відсутністю "належної відповіді" з боку українських правоохоронців.

"Міністерство особливо стурбоване тим, що це черговий інцидент з антипольським підтекстом на території України протягом останніх тижнів", – зазначили в прес-службі.

Начальник Головного управління Національної поліції України в Києві Андрій Крищенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що 2 квітня група невідомих (від п'яти до семи осіб) прийшла до посольства Польщі, приховуючи свої обличчя.

Вони спалили прапор і втекли до приїзду співробітників поліції.

"Ця акція була несанкціонована, у людей не було розпізнавальних знаків, також не було гасел. За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу", – розповів Андрій Крищенко.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вже відреагував на інцидент та засудив спалення прапора під посольством.

 

 


Нагадаємо, у одному із кафе Тернополя громадянин Польщі спалив дерев’яний малий державний герб України. Його мати компенсувала витрати за відновлення герба.