Порошенко прогнозує вивід окупантів після введення миротворців на Донбас (фото)

14:37, 01.04.2018
Порошенко прогнозує вивід окупантів після введення миротворців на Донбас (фото)

Президент Петро Порошенко передає паски воїнам легендарної 79-ї бригади. (Фото з ФБ-сторінки Петра Порошенка)

Президент України Петро Порошенко прогнозує, що російські окупанти підуть, коли миротворці прийдуть на територію Донбасу.

 

Про це Порошенко заявив під час свого візиту до Маруполя і Волновахи в неділю.

 

Під  час зустрічі з громадою Маріуполя Президент проанонсував, що 10 квітня, одразу після Великодня, здійснить візит до Берліна для переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про майбутню міжнародну миротворчу місію.

 

"Чому це так важливо? Тому що коли миротворці прийдуть скрізь – від Новоазовська до Станиці Луганської, будуть в Донецьку, будуть в Луганську, там не буде місця російській армії, вона піде через кордон", - переконаний Порошенко.

 

За його словами, потрібно створити умови для введення миротворців, "провести рішення РБ ООН".

 

"Сьогодні тверда позиція України в боротьбі за мир приводить до того, що всі країни світу, крім Росії, підтримують необхідність запровадження миротворців. Дотиснемо Росію. Ви бачите, що зараз Росія опинилася в тотальній і повній ізоляції лише тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців", - сказав глава держави.

 

 

Серед іншого зазначається, що Президент зустрів одне з найбільших християнських свят – Вербну неділю саме в Маріуполі та Волновасі.

 

Разом із президентом ці прифронтові міста відвідали міністр оборони Степан Полторак, начальник генштабу ЗСУ Віктор Муженко, командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв, а також голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

 

 

"Розраховую, що цього разу Москва нарешті слідуватиме букві і духу документа, під яким стоїть підпис президента Путіна. Маю також надію, що Пасхальні свята підштовхнуть Москву до справжнього християнського смирення і ми зможемо досягти прогресу і у вирішенні гуманітарних питань", - написав Порошенко у Facebook  після візиту.

 

В іншому пості Президент Зазначив, що за дорученням першої леді Марини Порошенко передав паски воїнам легендарної 79-ї бригади.