У Львові уперше вивісили бандерівський прапор перед Ратушею

16:01, 20.02.2018
У Львові уперше вивісили бандерівський прапор перед Ратушею

Червоно-чорний прапор, який також називають бандерівським, вперше вивісили на флагштоці перед Львівською міськрадою у День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у вівторок, 20 лютого.

 

Про прапор на будівлі львівської Ратуші повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Раніше депутати Львівської міськради рекомендували під час відзначення пам’ятних дат та урочистих подій у місті використовувати червоно-чорний прапор (революційний прапор ОУН) та іншу національно-патріотичну символіку.

 

Частина місцевих політиків наполягала, що червоно-чорний прапор слід використовувати паралельно з державним синьо-жовтим і вивішувати на усіх адмінбудівлях, однак ветерани УПА та ОУН засудили такі ініціативи.

 

Як повідомляла «УМ», Львівська облрада затвердила порядок використання революційного червоно-чорного прапору ОУН на Львівщині наприкінці січня 2017 року.

 

Вже на початку лютого, міськрада Тернополя прийняла рішення під час урочистих та святкових заходів одночасно із синьо-жовтим державним прапором піднімати прапор національної революції - червоно-чорний.

 

Депутати у Львові і Тернополі не приховували, що ухвалили це рішення, як відповідь на ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди «бандерівської ідеології