Нардеп Сергій Алєксєєв арештований на два місяці під заставу понад 2,2 млн, фото

19:10, 03.07.2023
Нардеп Сергій Алєксєєв арештований на два місяці під заставу понад 2,2 млн, фото

Депутат Сергій Алєксєєв під час засідання Личаківського суду Львова. (Фото Укрінформ)

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід народному депутату від фракції «Європейська Солідарність» Сергію Алексєєву – 60 діб тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 2 млн 264 тис. грн.

 

Обранця підозрюють у шахрайстві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють українські ЗМІ з зали суду в понеділок ввечері.

 

Відповідне рішення оголосив суддя Дмитро Рудаков.

 

Тоді як депутат Алєксєєв заявив, що в нього немає таких грошей, але його друзі і колеги шукатимуть потрібну суму.

 

 

Цікаво, що однопартійці Алєксєєва з партії Порошенка заявляють, що, на їхню думку, оголошення рішення суду умисно затягли до 18.00, щоб не дати можливості провести оплату саме в робочий час 3 липня.

 

При цьому, ДБР просило суд обрати Алексєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в 10 мільйонів гривень (але Феміда зменшила цю суму учетверо).

 

 

Зауважимо, перше судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Алєксєєву відбулося 1 липня, але депутат на нього не з'явився, бо брав участь у засіданні Ради, на якому виступив прем’єр Іспанії Санчес.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні в Офісі Генпрокурора повідомили, що голові підкомітету у Комітеті ВР з питань правоохоронної діяльності Алєксєєву повідомлено про підозру у шахрайстві.

 

В партії "Європейська Солідарність" наполягають, що обшуки вдома та в офісах їхнього однопартійця є політичною провокацією.