Парубій, Ющенко і Кравчук обговорили запровадження Дня української державності

22:02, 14.02.2018
Парубій, Ющенко і Кравчук обговорили запровадження Дня української державності

Андрій Парубій, Віктор Ющенко і Леонід Кравчук під час зустрічі у Раді.

Пропозиція Президентів України Леоніда Кравчука і Віктора Ющенка щодо запровадження Дня української державності надзвичайно актуальна і заслуговує на підтримку Верховної Ради України.

 

Про це сказав голова Ради Андрій Парубій після зустрічі з Президентами  Леонідом Кравчуком та Віктором  Ющенком, повідомляє прес-служба парламенту в середу.

 

«Ідея трьох Президентів України – Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми, Віктора Ющенка – законодавчо встановити День Української Державності – надзвичайно актуальна і заслуговує на підтримку Верховної Ради України, – зазначив Парубій. – Вважаю, що після загальнонаціонального обговорення, фахових дискусій, ми приймемо відповідне обгрунтоване рішення».

 

Спікер також наголосив, що український парламент був і залишається форпостом українства, тому всі ініціативи, спрямовані на відновлення історичної пам’яті, утвердження української мови, розвитку української культури, зміцнення Незалежності і Державності, "будуть нами підтримані".

 

Під час зустрічі Кравчук та Ющенко подякували Парубію за здійснені парламентом кроки щодо декомунізації, відновлення української історичної пам'яті та захисту української мови, а  також виступили з ініціативою запровадження Дня Української Державності та передали голові Ради відповідне звернення.

 

Парубій поінформував Президентів про плани парламентаріїв щодо зміцнення національної безпеки, у тому числі - інформаційної, наголосив на всебічній підтримці української мови, української книги та українського кіно.

 

Також голова Верховної Ради розповів про зміни у самій будівлі парламенту, про екскурсійні програми для громадян та гостей і запросив президентів оглянути портал Прапора Незалежності та музейну експозицію, присвячену 100-літтю Української революції в кулуарах Верховної Ради.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно троє Президентів - Кравчук, Кучма і Ющенко запропонували Президенту Порошенку оголосити 2018-й роком затвердження державної мови.