Турчинов закликав українців вірити у падіння «російського Карфагену»

15:10, 21.12.2017
Турчинов закликав українців вірити у падіння «російського Карфагену»

Олександр Турчинов вірить у падіння Росії.

Секретар РНБО Олександр Турчинов провів історичні паралелі між долею Російської імперії та падінням Карфагену. На його думку, якщо українці будуть впевнені у тому, що "російський Карфаген" має бути зруйнований - він впаде".

 

Про це Турчинов заявив журналістам, відповідаючи на питання щодо активізації військових дій на Донбасі.

 

"Тут практично кожен, хто виступав, говорив про те, що Російська імперія має бути зруйнована. Пам'ятаєте, свого часу Карфаген впав. А перед тим, маючи серйозні проблеми з цією потужною країною, римляни в Сенаті розпочинали свій виступ з того, що Карфаген має бути зруйнований. Я переконаний, коли кожен з нас буде  налаштований на те, що "російський Карфаген" має бути зруйнований - він впаде", - сказав секретар Ради нацбезпеки і оборони.

 

Пан Турчинов підкреслив, що запорукою успіху є "воля до перемоги, патріотизм наших героїв, мобілізація і єдність української нації".

 

"Це та фортеця, яку не зможуть проігнорувати ні Путін, ні його збройні сили", - наголосив секретар РНБО.

 

Він додав, що на фронті ЗСУ готові до будь-яких провокацій. "Ми, безумовно, будемо посилювати наші позиції на фронті".

 

За його словами, не слід виключати, що Путіну, "щоб підняти свій рейтинг, потрібні якісь умовні, брудні і криваві перемоги". "І його піарники можуть не виключати, що такі перемоги можуть здобути тут. Але я переконаний, що криваві - так, але не перемоги - криваві поразки", - наголосив він.