Саакашвілі заперечує фінансування своїх акцій Курченком

15:50, 05.12.2017
Саакашвілі заперечує фінансування своїх акцій Курченком

Міхаїл Саакашвілі на мітингу під Радою.

Колишній голова Одеської облдержадміністрації, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі заперечує звинувачення Генпрокуратури щодо фінансування його акцій младоолігархом Серієм Курченком з оточення Януковича, який нині переховується в Москві.

 

Про це Саакашвілі сказав журналістам по дорозі до Ради одразу після звільнення з мікроавтобусу СБУ у вівторок.

 

"Мені плювати, що там говорив Луценко. Вони брехливі тварюки. Це абсолютний фейк", - сказав колишній президент Грузії.

 

 Вже під час свого виступу на мітингу під Верховною Радою Саакашвілі заявив про вимогу відставки генпрокурора і голови СБУ.

 

"На кого працює Порошенко, якщо не на Путіна, якщо він пересварився з Європою? То хто працює на Януковича і Путіна: я чи Порошенко? Луценко чи я?", - сказав лідер «Руху нових сил».

 

Після цих слів його прихильники почали скандувати "імпічмент".

 

"Вони звинувачують мене у зв'язках з людьми, які осіли на території РФ. Але немає на пострадянському просторі більшого ворога Путіна, ніж я", - не вгамовувався Саакашвілі.

 

Він закликав громадян зібратися на "мирну акцію" і "змусити парламент прибрати від влади злочинців".

 

Перед тим генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Саакашвілі отримав півмільйона доларів від українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка. За його словами, на отриманні від Курченка гроші фінансувалися акції протесту, організовані Саакашвілі та його партією. Також генпрокурор оприлюднив аудіозапис розмови між одним з соратників Саакашвілі Сверіоном Дангадзе та "представником олігарха-втікача Сергія Курченко".

 

Як повідомляла "УМ", саме через це у вівторок вранці співробітники прокуратури і СБУ затримали Михеїла Саакашвілі у його будинку в центрі Києва на вулиці Костельній.

 

Пізніше його прихильники відбили свого лідера у силовиків, заблокувавши мікроавтобус із затриманим, і звільнили його, розбивши скло в авто.