У Жулянах протестують через видворення соратників Саакашвілі (фото)

12:15, 18.11.2017
У Жулянах протестують через видворення соратників Саакашвілі (фото)

Протестувальники з "Руху нових сил" в аеропорту "Київ".

Протест проти видворення вісьмох громадян Грузії з України тривав усю ніч в  приміщенні аеропорту "Київ" (Жуляни) і продовжується станом на суботу.

 

Про це повідомив лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі у Facebook  в суботу.

 

"Протест небайдужих громадян проти викрадення журналістів і героїв війни проходив всю ніч", - зазначив Саакашвілі і оприлюднив світлини з Жулян.

 

 

У свою чергу, прес-центр СБУ повідомила в ніч на суботу про видворення на батьківщину 8 громадян Грузії через діяльність, яка суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України.

 

 

Правоохоронці зазначають, що операція була проведена СБУ спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами України.

 

«Указане рішення прийняте СБУ на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України. Всі дії співробітників правоохоронних органів здійснені у відповідності до вимог національного і міжнародного законодавства з метою запобігання скоєнню злочинів, передбачених кримінальним кодексом України», – йдеться в повідомленні СБУ.

 

Нагадаємо,  21 жовтня друга Міхеіла Саакашвілі і добровольця Давида Макішвілі, колишніх охоронця і водія лідера партії "Рух нових сил" Георгія Рубашвілі і Міхеіла Абзіанідзе схопили в Києві і видворили до Грузії.

 

15 листопада Саакашвілі опублікував документ Головного управління Державної міграційної служби в Києві, згідно з яким посвідку на тимчасове проживання журналіста грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі в Україні скасували.

 

Як повідомляла «УМ», 17 листопада Саакашвілі заявив, що спецпризначенці викрали з дому журналіста Шашвіашвілі та двох його друзів. У свою чергу, депутат Юрій Дерев'янко заявив, що 17 листопада невідомі схопили і повезли грузинського добровольця АТО Вано Надірадзе, а також Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшідзе в аеропорт "Київ", щоб видворити за межі країни.