Турчинов закидає «російській агентурі» зрив голосування по Донбасу

19:39, 05.10.2017
Турчинов закидає «російській агентурі» зрив голосування по Донбасу

Олександр Турчинов під час брифінгу в Раді 5 жовтня.

Секретар Ради нацбезпеки Олександр Турчинов назвав «російською агентурою» депутатів, які заблокували президію Ради у четвер.

 

Про це пан Турчинов заявив під час брифінгу у Верховній Раді в четвер ввечері.

 

"На превеликий жаль, російська агентура, яка працює в парламенті, блокуванням президії Верховної Ради зірвала засідання, і Верховна Рада не змогла схвалити закон, який визначав Росію країною агресором", – обурився секретар РНБО.

 

На його думку, блокування трибуни було свідомою провокацією.

 

«Жодних аргументів не працювало! Немає ніяких виправдань блокуванню сьогодні трибуни і зриву голосування за визнання Росії агресором», – зазначив Турчинов.

 

Крім того він додав, що депутатам, що блокували президію "немає виправдання".

 

"Можна спекулювати, робити популістичні заклики, але нічим не можна виправдати відмову голосувати за закон, який визнає Росію агресором", - додав секретар РНБО.

 

Зазначимо, що на засіданні в четвер парламент мав розглянути президентські законопроекти щодо реінтеграції Донбасу та про продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих регіонах Донецької та Луганської областей.

 

Але фракція "Самопоміч" скористалася відсутністю спікера Андрія Парубія і з боєм заблокувала президію Верховної Ради. На думку нардепів цієї фракції, вказаний законопроект "легалізує Мінські домовленості, які підписували бойовики".

 

Згодом голова Ради Андрій Парубій оголосив засідання 5 жовтня закритим, оскільки президія була заблокована, і за регламентом вичерпався час для проведення засідання.

 

Після закриття засідання фракція БПП зібралась на нараду за участі Президента Петра Порошенка, який терміново приїхав до парламенту.