ЛГБТ поперек горла: багатостраждальний кінотеатр «Жовтень» обмалювали фарбою

19:07, 11.02.2024
ЛГБТ поперек горла: багатостраждальний кінотеатр «Жовтень» обмалювали фарбою

На стіні кінотеатру та сітілайтах написали гомофобні вислови. Попри все у театрі закликають дивитися комедійно-сатиричну стрічку Аркадія Непиталюка "Уроки толерантності" (Фото: Інстаграм zhovten.cinema)

Невідомі обмалювали фарбою будівлю київського кінотеатру "Жовтень". На стіні кінотеатру та сітілайтах вони написали гомофобні вислови.

 

Як інформує УМ, про це 11 лютого повідомили у кінотетрі на своїй сторінці в Інстаграмі.

 

Це скоїли через майбутній показ українського фільму "Уроки толерантності", в якому висміюється ставлення суспільства до теми ЛГБТ.

 

"Поки наша нація бореться за свою свободу, за свободу волевиявлення, демократію, за повагу до особистого вибору, деякі наші співгромадяни досі підтримують російські наративи, адже це там переслідують і забороняють представників ЛГБТ спільноти", – йдеться у повідомленні.

 

Попри все у театрі закликають дивитися комедійно-сатиричну стрічку Аркадія Непиталюка "Уроки толерантності", а також "читати книги, знайомитися з науковими дослідженнями, щоб не було вкотре соромно за людську печерність".

 

Стрічка має вийти в український прокат 14 лютого. Фільм створений за пʼєсою Ігоря Білиця "Гей-парад".

 

Нагадаємо, "Жовтень" – це лише один з небагатьох міських кінотеатрів, які ще існують. Десятки комунальних кінотеатрів закрилися, а їхні будівлі були викуплені під інші потреби.

 

Як повідомляла УМ, перший в Україні ЛГБТ-кінофестиваль може завершитися підпалом столичних кінотеатрів.