Залужному подарували вишиванку Бандера Military Style

15:49, 15.05.2023
Залужному подарували вишиванку Бандера Military Style

Залужний носитиме вишиванку Бандера Military Style. (facebook.com/Tetjana.zeta)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний став першим власником нової авторської вишиванки Бандера Military Style.

 

Українські майстрині відтворили вишиванку, яку носив український політичний діяч, лідер національно-визвольного руху Степан Бандера рік тому.

 

Але нині, за цим зразком вони створили вишиванку саме для захисників України у мілітарному стилі. І першу сорочку подарували «залізному» генералу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє проєкт «Вишивка в одязі видатних українців» на своїй сторінці у Facebook.

 

Вишиванку Бандера Military Style створили за схемами Вікторії Кривоніс. Пошили її у львівському ательє ZETA atelie. Цим займалася майстриня Ольга Лелік.

 

«Рік тому наш проєкт відтворив сорочку Степана Бандери. Разом із ГО «Всесвітній день вишиванки» ми провели не одну акцію під назвою «Вишиванка- духовна броня українців» - ця сорочка допомогла нам придбати бронежилети для воїнів, реанімобіль для госпітальєрів, купу необхідного спорядження для ЗСУ.

 

Але війна триває. Тому була створена сорочка для захисника Бандера Military Style. Ми пишаємося тим, що найперша сорочка з цієї колекції тепер належить нашому Головному захиснику! Нехай вона стане вишиваною бронею для нашого головнокомандувача, бо саме він веде наших воїнів до Перемоги!» - повідомляють автори проєкту.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше у Черкасах створили першу у світі бойову вишиванку.