Знищені рашистами бібліотеки: на Донеччині ЗСУ врятували 5 тон книжок, фото

09:39, 10.05.2023
Знищені рашистами бібліотеки: на Донеччині ЗСУ врятували 5 тон книжок, фото

Українські військові роблять все можливе аби врятувати книжки із напівзруйнованої росіянами бібліотеки. (Фото: Фейсбук Міністерство культури та інформаційної політики України)

Евакуювати до Краматорська книжкові фонди кількох бібліотек із прифронтовного міста Сіверськ, що у Бахмутському районі, вдалося українським військовим.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на офіційній сторінці Міністерста культури та інформаційної політики України у Facebook.

 

В цілому на Донеччині українським захисникам вдалося врятували 5 тонн книжок зі знищених росіянами бібліотек.

 

“Евакуацію книжкового фонду з місцевих бібліотек ми розпочали кілька тижнів тому – за цей час встигли вивезти українські книги з кількох вщент зруйнованих бібліотек міста.

 

 

На відміну від російських загарбників, ми тут на своїй землі – тут житимуть і вчитимуться наші діти й онуки, тому ці книжки їм ще знадобляться”, — говорять військовослужбовці.

 

Варто зазначити, що за час повномасштабної війни росії проти України від рук окупантів постраждало більше 500 бібліотек, а з тимчасово окупованих територій Донеччини загарбники вивезли майже 10 тис. видань.

 

Як повідомляла УМ, в Україні знищено росіянами близько 100 бібліотек.