У київському метро діє виставка «Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда»

10:59, 25.04.2023
У київському метро діє виставка «Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда»

Виставка «Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда».

На станції метро «Золоті ворота» в Київському метрополітені представили інтерактивну виставку «Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда».

 

Як інформує УМ, про це повідомила АрміяInform.

 

Ця ХR-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне — показує, до чого це може призвести на прикладах війни.

 

«Тут ми показуємо для дуже різних аудиторій, як насправді працює пропаганда та які методи використовують росіяни, щоб викривити реальність. Під час розробки цього проєкту ми намагалися врахувати потреби цільової аудиторії. Тому ці постери багатофункціональні. Інтерактивні формати з віртуальною реальністю допомагають будь-якій аудиторії здобути нові знання у простій та цікавій формі», — розповідає організаторка проєкту Альона Романюк.

 

 

Експозиція розроблена командою Валерія Коршунова з ГО «Європейський Інститут Чорнобиля» у партнерстві з відомою фактчекеркою Альоною Романюк (ініціатива «НотаЄнота») в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики і підтримці КП «Київський метрополітен».

 

Організатори декілька років досліджували прийоми радянської та російської пропаганди та вирішили представити свої напрацювання в інтерактивному форматі.

 

Виставка поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями: після наведення смартфона, мобільний застосунок активує та оживляє плакати. Завдяки додатку edAR можна поставити згорілий танк окупантів поруч із собою, або побачити роботи Бенксі у Бородянці та оглянути окопи орків у Рудому лісі Чорнобиля.

 

Надання інтерактивної та технологічної експозиції робить виставку більш доступною та зрозумілою для різних вікових категорій та аудиторій. Одна з особливостей цієї виставки — інклюзивність, що дає змогу людям із різними потребами та обмеженнями відвідати її. Також кожен експонат супроводжується українською та англійською мовами, що дозволяє гостям з інших країн краще розуміти цю тему.

 

Автори ідеї прагнуть, щоб інноваційну виставку «Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда» змогли побачити якомога більше людей.

 

Організатори мають намір провести цю виставку в 5000 українських школах і 20 країнах світу.

 

Охочих провести виставку в школах, інститутах, культурних та громадських закладах в Україні та по всьому світі, з метою підвищення власної інформаційної захищеності, можуть залишити заявку.

 

Відвідати виставку можна до 24 травня у вестибюлі метро «Золоті ворота».

 

Як повідомляла УМ, в Києві відкрилась виставка «СтуденТИ» про загиблих на війні молодих воїнів.