Віктор Ющенко вшанував пам'ять Тараса Шевченка у Баку, фото

13:21, 10.03.2023
Віктор Ющенко вшанував пам'ять Тараса Шевченка у Баку, фото

Віктор Ющенко під час спілкування з українською громадою в Баку. (facebook.com/president.ukraine)

Третій президент України Віктор Ющенко разом з українцями Азербайджану вшанував пам'ять Тараса Григоровича Шевченка у місті Баку.

 

Зокрема, представники української громади разом із Віктором Андрійовичем поклали квіти до пам’ятника Кобзарю на проспекті Свободи.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив сам Віктор Ющенко в соцмережах. Адже зараз він бере участь у 10-му Глобальному Бакинському форумі.

 

«Після спілкування з українською громадою міста Баку всі разом вшанували пам'ять Тараса Григоровича Шевченка.

 

Переконаний, що Тарас Шевченко дуже важлива постать у нашому українському житті. Його творчість вивчається з дитинства, і всі його знають. Це та людина, яка прививає нам любов до писемності і своєї держави. Мені дуже подобаються ці твори. У них закладена і мораль, і сум, і біль, і страждання і любов», - написав третій президент та оприлюднив кілька світлин з події.

 

 

Ющенко також зазначив, що 10-й Глобальний Бакинський форум триватиме до 11 березня, його учасники з різних країн світу розглянуть фактори, що створюють загрозу новому світопорядку, у тому числі - питання безпеки та перспектив забезпечення миру, встановлення стійкості у розділеному світі, його впливи на глобальний світ.

 

 

До речі, Глобальний Бакинський форум проводиться з 2013 року під патронатом президента Азербайджану та організації Міжнародного центру Нізамі Гянджеві.

 

Нагадаємо, 9-10 березня в Україні і світі відзначаються Шевченківські дні.

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній вважає, що Тарас Шевченко попереджав про злодюжну й загарбницьку сутність московщини.