«Видавництво Старого Лева» потрапило до списку Болонської премії

20:53, 03.02.2023
«Видавництво Старого Лева» потрапило до списку Болонської премії

Книги Старого Лева неодноразово ставали переможцями. (facebook.com/starlev)

Болонський книжковий ярмарок оголосив короткий перелік найкращих дитячих видавництв з усього світу за 2022 рік. Українське видавництво «Видавництво Старого Лева» вперше за роки існування премії потрапило туди.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє українське «Видавництво Старого Лева» у Фейсбуці.

 

Це щорічна премія, яка для видавців дитячої літератури з усього світу є найважливішою та найвпливовішою премією у книжковій сфері.

 

Премією нагороджують видавців в номінаціях з шести географічних регіонів (Африки, Центральної та Південної Америки, Північна Америка, Азія, Океанії та Європи) – по 5 номінантів у кожній. 

 

Особливо цінним для видавців є той факт, що номінують та визначають переможця інші видавництва, асоціації видавців та установи, які займаються популяризацією читання в кожному з шести регіонів. Тож нагода бути серед п´яти найкращих видавництв Європи – велика честь для «Видавництва Старого Лева». 

 

Серед європейських видавництв, поряд з «Видавництвом Старого Лева» до короткого списку потрапили Kite Edizione (Італія), Pato Logico (Португалія), Etana Editions (Фінляндія), Baobab Books (Швейцарія). Торік переможцем у категорії Europe стало видавництво Liels un mazs, Latvia.

 

Оголошення переможців відбудеться під час цьогорічного Болонського книжкового ярмарку, що триватиме протягом 6-9 березня.

 

ВOP – Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year – премія, яку вручають найкращим видавцям року з усього світу. Заснована у 2013 році з нагоди 50-ї річниці Болонського дитячого книжкового ярмарку. 

 

Серед її організаторів Bologna Children´s Book Fair, AIE – Італійська асоціація видавців у партнерстві з IPA – Міжнародною асоціацією видавців. BOP відзначає видавців, які є лідерами інновацій та креативних редакційних рішень, які вони втілили протягом попереднього року. Премія покликана сприяти взаємному обміну знаннями та ідеями між різними країнами, територіями та культурами в усьому світі.

 

Як повідомляла УМ, видавці дитячих журналів забили тривогу через загрозу закриття.