Таврійські ігри: режисер Макс Арделян помер на Різдво

14:01, 09.01.2023
Таврійські ігри: режисер Макс Арделян помер на Різдво

Пішов з життя відомий український режисер Макс Арделян

2023 рік для українського шоу-бізнесу почався з втрат. У ніч перед Різдвом відійшов у вічність заслужений діяч мистецтв України, режисер «Таврійських ігор» та «Золотої жар-птиці» Макс Арделян. 

 

Як інформує Україна молода, сумну звістку повідомила його дружина Наталія Богданова у Фейсбуці.

 

У своєму щемливому дописі вона написала, що її чоловік «створював свята і пішов на свята».

 

«Він любив жити на повну, всім все організовувати, бути в центрі подій і дивувати. Він не зрадив своїм принципам і здивував всіх нас востаннє. Це був сон для нього і жорстока реальність для інших. Піти на Різдво уві сні — це особлива благодать і божа любов. Продовжуємо його любити й пам’ятати, а поки що маємо просто відпустити», — написала вона. Точна причина смерті не повідомляється. Йому було 42 роки.

 

Друзі та колеги Макса Арделяна залишають спогади про нього у своїх соцмережах.

 

«15 років спільної роботи, понад 500 реалізованих проєктів, сотні сміливих ідей і непростих рішень. І ця історія могла б ще продовжуватися і наповнюватися новими досягненнями. Але раптово, лише у 42 роки, вона зупинилася. Макс Арделян — талановитий режисер, величезний оптиміст, душа компанії і мотор будь-якого свята. Він не обирав простих шляхів, але завжди доходив до кінця і досягав цілі. Він жив своєю роботою і не уявляв себе в іншій ролі. Здається, він навіть любив усі ці малореальні дедлайни та завдання, за які вже ніхто не брався. Він переживав всі ці стреси, які, безумовно, залишали сліди на його здоров'ї. Спочатку ковід, потім війна підсилили його переживання, бо бути поза справою він не звик. Він любив жити на повну, бути в центрі подій і дивувати. Він залишив цей світ на Різдво, дуже несподівано та передчасно. І знову здивував. Цього разу востаннє. Співчуття родині, світла пам’ять Майстру»,— написав засновник ТАВР Медіа Микола Баграєв.

 

«З самого ранку дізнався і не можу повірити! Макс. Ти точно відчуваєш як нам всім боляче і страшно, але не зважай! На небі ти точно будеш як і тут найкрутішим! Ти завжди був для мене, і для усіх мотиватором. Я не знаю жодної людини, яка б тебе не любила… і не можу усвідомити чому так рано ти нас залишив… спочивай з миром друже… мої співчуття родині, та всім, хто любить Тебе…», — написав його колега, режисер і продюсер Вадим Лисиця.

 

Олег Боднарчук і Надя Дорофєєва також залишили спогади про Арделяна на Facebook.

 

«Макс… Ми не були близькими друзями, але не можу не написати про ті кілька професійних зустрічей, які нас з тобою спіткали. Ти завжди був прикладом толерантності, взаємоповаги, доброти… Ми однолітки, але я не знав про це - для мене ти був старшим колегою, в тебе за плечима вже стільки всього, чого вартують лише Таврійські ігри і премія М1, а також сотні зразкових проектів. Коли ми зустрічалися, завжди мало величезне значення твоє дружнє похлопування по спині і підбадьорюючі слова… Завжди… Чи успіх, чи провал… Завжди жарт, легка посмішка і обнадійливий погляд: все буде добре, Олег. Є такі люди, в присутності яких соромно бути злим, пихатим чи грубим, бо вони своєю проникливістю не дозволяють тобі опуститися нижче їх гідності. Такі як ти відкривають в інших найкраще і змушують приховувати в собі погане. Я дякую долі за наше знайомство і ті нечасті хвилини спілкування. Стільки багато людей десь внизу, а ти завжди був на висоті, а зараз вище всіх нас…
Сумуємо, співчуваємо, пам’ятаємо…»,— написав Боднарчук.

 

Артисти згадують Максима Арделяна і не можуть повірити в те, що цього геніального митця більше немає.

 

Оля Цибульська: «Я тричі записувала сторіс і не можу нормально говорити. На небо полетів наш Макс. Наймасштабніші музичні, соціальні, культурні події були під його теплим серцем і рукою. Наталю, я обіймаю тебе всім серцем».

 

Світлана Тарабарова: «Не можу себе зібрати. Наш друг, неймовірний, талановитий, добрий Макс Арделян пішов з життя. Біль. Дякую за світло. Ти назавжди з нами».

 

Нікіта Добринін: «Була дуже страшна ніч. Не стало друга і неймовірно талановитого чоловіка. Макс Арделян».

 

Наталка Карпа: «Просто шок».

 

Потап: «Максе, я так люблю тебе. Куди ж ти? Як ми без тебе? Відпочивай з миром, мій братику. Ти геніальна людина. Не вірю. R.I.P».

 

Прощання  з Максимом відбудеться 11 січня о 13:00 на Білому кладовищі в селі Білогородка. Родичі покійного Арделяна просять приносити лише живі квіти, оскільки чоловік не любив нічого штучного. Також у Києві проведуть вечір пам'яті Максима Арделяна.

 

Як повідомляла УМ, місяць тому після важкої хвороби відійшов у засвіти відомий журналіст, колишній речник «Правого сектору», волонтер, головний редактор журналу «Країна» Артем Скоропадський. Йому був 41 рік.