Підтримка демократичних цінностей: Жадан отримав престижну європейську премію

11:22, 15.12.2022
Підтримка демократичних цінностей: Жадан отримав престижну європейську премію

Цьогоріч Сергій Жадан отримав цілу низку премій від міжнародної спільноти. (Фото: сайті фонду Schwarzkopf.)

За підтримку демократичних цінностей Сергій Жадан отримав Schwarzkopf Europe Prize.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті фонду Schwarzkopf.

 

«Сергій Жадан не лише чудовий письменник та музикант, але й мужня людина. Жадан активно підтримав Помаранчеву революцію та Євромайдан, тому його поезія та погляди символізують активне українське громадянське суспільство. Перед обличчям війни він уособлює надію не лише для України, але й для всієї Європи», – йдеться на сайті премії.

 

Schwarzkopf Europe Prize присуджується молодими європейцями – переможцями спеціальної програми Фонду Schwarzkopf та Представництва Європейської комісії у Німеччині.

 

 «Дякую членам журі за підтримку України та увагу до української культури. Вкотре повторю, що нині всі премії та нагороди, які вручаються українським митцям, вручаються всім українцям. Нам важливий кожен жест солідарності й кожне слово підтримки.

 

Ми маємо вистояти в цьому протистоянні з агресором. Ми маємо захистити своє майбутнє, якого не буде без нашої культури», – написав Сергій Жадан на свой Facebook-сторінці.

 

Schwarzkopf Europe Prize була заснована 2003 року. Премією відзначаються інституції чи люди, які беруть участь у громадському житті й підтримують мирну, єдину та стійку Європу.

 

Нагадаємо, що Жадан отримав Премію миру німецьких книгарів 2022.

 

Як повідомляла УМ, Культурний діяч року: Сергій Жадан посів друге місце в авторитетному рейтингу.