Національний тиждень читання стартував в Україні

16:10, 12.12.2022
Національний тиждень читання стартував в Україні

Національний тиждень читання є щорічною акцією.

До наступного понеділка триватиме Національний тиждень читання, який розпочинається сьогодні, 12 грудня.

 

Як інформує УМ, про це 12 грудня повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграм.

 

«Сьогодні ми розпочинаємо другий всеукраїнський Національний тиждень читання, який проводить Український інститут книги спільно з МКІП», - пише Ткаченко.

 

Національний тиждень читання - це щорічна акція, яку проводить Український інститут книги. Мета цієї ініціативи привернути увагу до українських книжок у бібліотечних фондах країни, популяризувати читання та посприяти розвитку популярної літератури рідною мовою.

 

Цього тижня відбудеться дві акції: «Зачитане до дірок» і «Книга на війні».

 

«Читання сьогодні для мене набуло нових кольорів - ти не тільки споживаєш необхідний та цікавий контент, ти кожну книгу пропускаєш через досвід сьогодення. Сьогодні буду ділитись своєю підбіркою книжок від українських або іноземних авторів, виданих українською мовою. І вас закликаю ділитись», - пише Ткаченко.

 

Для того аби взяти участь в Національному тижні читання необхідно ділитися своїми найулюбленішими книжками від українських або іноземних авторів, виданих українською мовою з хештегами #ЗачитанеДоДірок і #тижденьчитання.

 

Розповідати в соцмережах про найбільш важливі для вас і для українського суспільства книги цього воєнного року з хештегами #КнигаНаВійні та #тижденьчитання. А також поширювати добірки книжок, які стали особливо важливими для вас протягом війни 2022 року з тими ж хештегами.

 

Як повідомляла УМ, книги в Антарктиду: на українській станції оновили бібліотеку.