Через 100 років «Щедрик» знову пролунав у стінах Карнегі Холл у Нью-Йорку

09:58, 05.12.2022
Через 100 років «Щедрик» знову пролунав у стінах Карнегі Холл у Нью-Йорку

Карнегі Холл" у Нью-Йорку. (Фото: скриншот відео з Інстаграм Дмитра Кулеби)

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ повідомив, що в неділю "Щедрик" Миколи Леонтовича "знову пролунав у стінах легендарного Карнегі Холл" у Нью-Йорку.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Кулеба в Instagram.

 

"Саме тут 100 років тому американці вперше почули знамениту різдвяну мелодію Леонтовича та закохалася в неї. Тепер "Carol of the Bells" є необхідним атрибутом Різдва для сотень мільйонів людей у США та всьому світі.

 

До аудиторії звернулися з відеопромовами Володимир Зеленський та Олена Зеленська. Участь президентського подружжя підкреслила важливість "Щедрика" і української культури", – зазначив він.

 

"Україна пишається твором Леонтовича. Через нього ми розповідаємо світові про українську культуру та ідентичність. Це особливо важливо зараз, коли Росія намагається знищити наш народ. Саме тому вечір почався з аплодисментів військовим Збройних Сил України".

 

Кулеба зазначив, що на концерті з нагоди століття прем'єри "Щедрика" перед багатотисячною аудиторією в залі та онлайн виступили Український дитячий хор "Щедрик" з Києва, український хор "Думка" з Нью-Йорка, хор "Трініті Вол-Стріт".

 

Крім того, повідомив міністр, композитор Тревор Вестон представив нову композицію на вірш Сергія Жадана, написаний спеціально для цього концерту.

 

Кулеба додав, що частина зібраних з продажу квитків коштів піде на відбудову України в рамках United24.

 

Як повідомляла УМ, в Національному центрі «Український Дім» триває виставка до 300-річчя Григорія Сковороди.