У Харкові прикрасили муралом на честь ЗСУ фасад понівеченого театру музкомедії

19:34, 31.10.2022
У Харкові прикрасили муралом на честь ЗСУ фасад понівеченого  театру музкомедії

Автори присвятили мурал, зображений на Харківському театрі музкомедії, Збройним силам України

Фасад Харківського театру музкомедії, що постраждав від ударів уламків ворожої ракети, прикрасили муралом на знак подяки ЗСУ. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне.

 

«На розбитому фасаді Харківського театру музичної комедії створюють мурал, присвячений Збройним силам України. У такий спосіб митці хочуть подякувати військовим»,- ідеться в повідомленні.

 

Як розповів директор закладу Ігор Коваль, уламки російської ракети пошкодили фасад 23 серпня, у День міста. Від вибуху в будівлі повилітали всі вікна.

 

Стінопис створюють декоратори. Використовують матеріали, що залишились у театрі. На картині будуть зображені акторки театру, а також види зруйнованого Харкова.

 

 

«Це Леся Непомняща наша. Нещодавно вона народила донечку. Це Таня Коваль, це Світлана Тимченко. Це Наталя Гаман-Орлова. От вони з надією дивляться на небо. Ну і тут наш тризуб - читається воля. Всі прагнуть до волі, перемоги, до миру. Тут буде чорна завіса - брама театру воєнних дій. Закриває цей період страшний нашого міста. Тут буде танк, там Держпром. І символічно - рукавичка хлопця ЗСУ»,- розповідає директор.

 

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну театр не дає вистав. З березня, артисти виступають в укриттях, санаторіях з переселенцями, для військових. Тільки в метро навесні відіграли понад 20 концертів.

 

Через те, що театр не заробляє гроші, утворились борги за комунальні послуги, каже директор. У вимушеному простої понад 200 працівників, вони отримують дві третини від зарплати. Чотири працівники театру служать у лавах Збройних сил України.

 

Як відомо, харківський театр «Березіль» за виставу «Калігула» отримав Гран- прі Міжнародного Багдадського фестивалю, а актор Максим Стерлик переміг у номінації “найкраща чоловіча роль”.

 

Як повідомляла УМ, у  столиці презентують новий «янгольський» мурал під назвою «Герої без зброї», створений на честь українських рятувальників.