Товаришував з Бандерою: Іван Леньо розповів про діда-сотника УПА

18:28, 24.10.2022
Товаришував з Бандерою: Іван Леньо розповів про діда-сотника УПА

Після початку повномасштабної агресії РФ в Україні Леньо вступив у тероборону Києва (Фото з відкритих джерел)

Іван Леньо —лідер гурту Kozak System розповів, що він родом зі справжньої бандерівської сім'ї. Його дід, який був сотником УПА, особисто знався зі Степаном Бандерою і неодноразово сидів з ним за одним столом.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв’ю в програмі «У гостях у Дмитра Гордона».

 

До проголошення незалежності України Іван Леньо навчався в Росії, але коли в Києві відкрили клас акордеона, то відразу повернувся додому. Артист не приховує, що навіть тоді було складно навчатися в Росії, оскільки він зростав у патріотичній сім'ї.

 

Музикант розповів, що його дідусь був сотником Української повстанської армії. Тому в сім'ї артиста завжди було патріотичне виховання, Іван з дитинства знав історію батьківщини, за що боролися його предки. Тому під час навчання у Воронежі мав сильне бажання якомога швидше повернутися додому.

 

«Я не хотів там залишатися. Ну, чуже воно мені було. Я сам справді з бандерівської родини. Мій дід був сотником УПА. І мене виховували досить патріотично»,—розповів артист.

 

У дитинстві батько розповідав Іванові, що його дідусь був особисто знайомий зі Степаном Бандерою, вони товаришували.

 

«Дід сидів неодноразово за одним столом зі Степаном Бандерою»,– сказав музикант.

 

Іван Леньо є одним з тих музикантів, які завжди пропагували українську культуру. У час війни артист разом з гуртом Kozak System проводить благодійні концерти не лише в Україні, а й у Європі. Музиканти роблять все для того, щоб світ не забував про війну. Лідер колективу раніше наголошував – якщо людина не вміє воювати, то має боротися за перемогуна інших фронтах.

 

Зараз колектив перебуває у благодійному вуличному турі. Де можна почути виконання легендарних пісень Kozak System – дізнавайтеся у соцмережах гурту.

 

Як повідомляла УМ, фронтмен KOZAK SYSTEM Іван Леньо з початку повномасштабної війни рф проти України був добровольцем в лавах патрульної поліції Києва.

 
Гурт також заспівав для армії на благодійному концерті у Львові. А ще - презентував кліп "Азов - Сталь" на есть оборонців Маріуполя.