Чорнобильська серія: картину Марії Примаченко продадуть на аукціоні

17:41, 27.04.2022
Чорнобильська серія: картину Марії Примаченко продадуть на аукціоні

Культура теж допомагає ЗСУ: картина Марії Примаченко буде виставлена на аукціон (Фото: Фонд Сергія Притули)

Полотно з «чорнобильської серії» Марії Примаченко, яке подарували Фонду Сергія Притули, незабаром буде виставлене на продаж з аукціону. Гроші направлять на допомогу Збройним силам України. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили агенству Укрінформ у Фонді Сергія Притули.
 
«Робота Марії Примаченко допомагатиме українській армії. Благодійний Фонд Сергія Притули проведе аукціон картини «Квіти виросли коло четвертого блока» 1990 року з приватної колекції. Твір Фонду передали колекціонери Ігор Понамарчук та Дар’я Добріян, які зараз волонтерять. 
 
 
Невдовзі Фонд Притули продасть картину, щоб виручити кошти на допомогу нашим захисникам і захисницям у Збройних силах України», - ідеться в повідомленні.
 
Як зазначається, волонтер-водій штабу Притули, а в мирному житті колекціонер Ігор Понамарчук подарував Фонду картину з сімейної колекції – «Квіти виросли коло четвертого блока» з серії робіт художниці Марії Примаченко, присвячених Чорнобильській трагедії.
 
Директорка приватного музею «Духовні скарби України», дружина Ігоря Дар’я Добріян розповіла, що їхня родина ніколи б не продавала цей твір, якби не війна. Зусилля професіоналів з різних сфер суспільства зараз мають іти на допомогу армії в боротьбі проти росії, адже саме ЗСУ — наші найкращі колекціонери перемоги.
 
Родина Марії Примаченко підтримала благодійний аукціон і вже відмовилася від роялті з продажу картини на користь Збройних сил України.
 
«Я особисто обома руками за, щоб творчість Примаченко пішла на те, аби ми бомбили орків. Мистецтво теж за Україну. Мистецтво теж каже: Слава ЗСУ!», — розповів Притула.
 
У Фонді повідомили, що допомагати з продажем картини буде відомий аукціонний дім «Дукат». Триватиме аукціон з 29 квітня до 5 травня 2022 року.
Подробиці про правила і формат оприлюднять незабаром.
 
Як повідомляла УМ, один з найбільших аукціонних домів Christie's ініціює серію благодійних торгів, до яких планується залучити  покупців з усього світу, щоб зібрати мільйон доларів на потреби України.