У Києві відновили фасади Національної музичної академії

16:17, 29.01.2022
У Києві відновили фасади Національної музичної академії

Реставраційні роботи в Національній музичній академії відбулися вперше за 63 роки. (facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua)

Відновлення фасадів Національної музичної академії імені Петра Чайковського у межах «Великої реставрації» завершено.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у соцмережах.

 

«Серед проведених робіт, зокрема: розібрано облицювання стін фасадів з керамічних плиток, ремонт штукатурки гладких фасадів по каменю та бетону з люльок цементно-вапняним розчином, утеплено фасади мінеральними плитами», - розповів Ткаченко.

 

І додав: «А також реставрація фасаду, балясини, дверей, гідроізоляція балконів, заміна водостічної системи, накривок підвалу, відливів та накривок декорів, заміна та реставрація вхідної групи».

 

Також міністр зазначив, що реставраційні роботи тут відбулися вперше за 63 роки.

 

 

Ткаченко нагадав, що президентська програма «Велика реставрація», розрахована на 2021-2023 роки, має на меті перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними магнітами.

 

Як повідомляла «УМ», за даними експертів, програма «Велике будівництво»  поглинула 10% бюджету країни і не дала поштовху до економічного розвитку. У НБУ перерахували так званий мультиплікатор та отримали не п’ять гривень, а 96 копійок.