Малюнок Ярини Закалюжної прикрасить борт ракети Arian-5

19:41, 29.11.2021
Малюнок Ярини Закалюжної прикрасить борт ракети Arian-5

Юна художниця із Житомира Ярина Закалюжна виборола перше місце серед 2600 конкурсантів (suspilne.media)

Малюнок восьмирічної  Ярини Закалюжної  із Житомира незабаром нанесуть на борт ракети Arian-5.

 

Нещодавно дівчинка стала переможницею  у міжнародному конкурсі малюнків Juice up your rocket! Art competition, що організувало Європейське космічне агентство (ESA). 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Сусільне. 

 

Запуск ракети Arian-5 заплановано на 2023 рік.

 

Участь у міжнародному конкурсі малюнків узяли 2600 дітей з 63 країн світу. До фіналу «дісталися» 12 художників з Італії, Шрі-Ланки, Іспанії, Німеччини, Словаччини, Швейцарії, Естонії, Угорщини, Ізраїлю, Сальвадора, Франції та Великобританії. Проте восьмирічна українка Ярина Закалюжна із своєю роботою виборола 1 місце.

 

«На малюнку зображено, як планета Земля передає Юпітеру корабель, який буде її досліджувати, а його супутники дивляться, що відбувається. Один супутник дуже злякався, другий — здивувався, а третій — заснув», — прокоментувала свій малюнок дівчинка. 

 

Роботу Ярини відзначили як цікаву, лаконічну, гармонійну і, головне ,- не запозичену.

 

 

Для того, щоб вигадати ідею малюнка та зобразити її на папері, юній художниці  знадобилося два дні.

 

Космічна ракета "Arian-5", на якій і зобразять малюнок житомирянки, в 2023 році має запустити в космос апарат для вивчення Юпітера. Тож родину Закалюжних обіцяють запросити на запуск цієї ракети у один  з центрів Європейського космічного агентства.

 

Як повідомляла УМ, в Україні запровадять національну олімпіаду геніїв для школярів, де учні зможуть презентувати наукові проєкти з охорони довкілля та екології.