У Парижі на всесвітньому поетичному конкурсі вперше перемогла українка

16:31, 29.11.2021
У Парижі на всесвітньому поетичному конкурсі вперше перемогла  українка

Приз переможниці конкурсу вручив мер п‘ятого округу Парижа. (Фото:Poésie en liberté)

У всесвітньому поетичному конкурсі Poésie en liberté п’ятнадцятирічна українська школярка Анна-Марія Баландіна та її твір Le Caricaturiste вибороли премію Deuxième Prix.

 

Як інформує УМ, про це 29 листопада повідомили організатори конкурсу.

 

Такі престижні літературні «перегони» проводяться з 1998 року серед франкомовних навчальних закладів світу Міністерством освіти Франції та мерією Парижа.

 

До складу журі конкурсу входять справжні зірки літератури і мистецтва Франції. Наприклад, поети Жан-Марі Мюллер та Маттіас Вінсенот, всесвітньо відомий дослідник символізму П’єр Брюнель, співачка і переможниця Євробачення Ізабель Обре, актриси Майра Шмітт і Анн-Софі Солдаіні.

 

Призи переможцям конкурсу традиційно вручає мер п‘ятого округу столиці Франції в урочистій залі засідань біля Пантеону.

 

«Для мене є честю принести Україні та ліцеєві імені Анни Київської цю перемогу. Тим більше, що раніше українці в цьому конкурсі не перемагали», – сказала юна українка Анна-Марія Баландіна під час зустрічі з послом України у Франції Вадимом Омельченком.

 

Традиційно за результатами конкурсу в одному з найвідоміших видавництв виходить поетична збірка з віршами переможців, яку отримують усі без винятку бібліотеки Франції.

 

Як повідомляла УМ, українська письменниця Катерина Бабкіна визнана переможцем престижної Літературної премії Центральної Європи Angelus  у Польщі.