«Хазяїн» на сучасний лад: за твором Івана Карпенка-Карого знімають телефільм

19:12, 15.09.2021
«Хазяїн» на сучасний лад: за твором Івана Карпенка-Карого знімають телефільм

Валентина Руденко і Богдан Бенюк з символічною тарілкою, яку розбиваються перед зйомками. (Фото з фейсбук-сторінки Валентини Руденко)

Під Києвом розпочалися зйомки телефільму «Хазяїн» за мотивами однойменного твору класика української літератури Івана Карпенка-Карого.
 
Як інформує «Україна молода», про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила авторка ідеї, креативна продюсерка та співавторка сценарію Валентина Руденко. 
 
«Ми почали!!! Наш телефільм «Хазяїн» за мотивами І. К. Карпенка-Карого почав свій шлях до глядачів! – йдеться в дописі.
 
- Земля, родина і кохання - ось про що наше кіно. Наш головний герой Терентій, або Терік, як його кличуть друзі, - багатій і землевласник. Все навкруги його - і люди, і земля, і сонце! Навіть в родині він розпоряджається усім і усіма, бо він Хазяін. Пузир не помічає, що серед його багатства, як майно, опинились дружина й донька… Вічні як світ теми - батьків і дітей, кохання й боротьби - про це наш «Хазяїн».
 
Відомо, що це буде сучасна інтерпретація твору українського класика. Аналогічно був знятий  і серіал «Спіймати Кайдаша», який полюбився глядачам. 
 
«Наш телефільм - це сучасна адаптація великого класика і головне те, що події відбуваються сьогодні - серед нашого життя», - наголошує Валентина Руденко.
 
Вона додає: «Мене притягувала завжди драматургія І. К. Карпенка-Карого універсальністю своїх історій, баченням автора життя через призму характерів своїх героїв. І хоч наш «Хазяїн» знімається за мотивами Карпенка-Карого, але «подих» автора ми намагатимемось донести до наших глядачів».
 
                                                      Творча команда «Хазяїна».          
 
Головного героя Терентія Пузиря зіграє народний артист України Богдан Бенюк. Також у стрічці задіяні народна артистка України Ольга Сумська. Валентина Сергєєва, Катерина Алексєєва, Олег Іваниця, Сергій Жданов, Борислав Борисенко, Ілля Пономаренко, Альберт Малик та інші актори. 
 
Режисер-постановник стрічки - Тарас Ткаченко («Гніздо горлиці», «Залишинець. Чорний ворон», «Мама»). Автори сценарію -Тарас Антипович, Валентина Руденко, Тарас Ткаченко. 
 
Над виробництвом телепродукту працює «Основа Фільм Продакшн» на замовлення телеканалу 1+1 та платформи онлайн-телебачення Київстар ТБ.
 
Продюсери від «Основа фільм Продакшн» - Тетяна Куц та Вікторія Горенштейн. Ця ж творча команда працювала і над стрічкою «Мама», авторкою ідеї якого теж була Валентина Руденко. 
.
Нагадаємо, проєкт «Хазяїн» у квітні 2021 року став переможцем конкурсу соціально вагомого контенту Pitch UA 3. 
 
Планується, що стрічка матиме 4 серії.