В Одесі покажуть постановку про Шевченка і Марко Вовчок

12:58, 28.07.2021
В Одесі покажуть постановку  про  Шевченка і Марко Вовчок

Остап Дзядек перевтілиться в Тараса Шевченка. (Фото з сайту stb.ua)

У рамках проєкту "Ше.Fest мандрує країною" 2 серпня в Одесі відбудуться два західи: вечірній концерт за участю сестер Тельнюк і театральна прем’єра. Глядачами можуть стати усі бажаючі без попередньої реєстрації.

 

Головна музична сцена розташується у літньому театрі GorSad (вул. Преображенська, 24).

 

Спеціальними гостями події буде український вокальний дует народних артисток України "ТЕЛЬНЮК: Сестри" із програмою “ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко”. Також свою творчість презентує й одеський гурт “Колір”. Початок концерту о 19:00.

 

Вечірній концерт в Одесі пройде  за участю сестер Тельнюк (Фото з сайту mus.art.co.ua).

 

Тема цьогорічного Ше.Fest’у – любов. Орієнтуючись на неї, режисерка і драматургиня Ольга Анненко написала п'єсу "Шевченко. Остання любов" про історію стосунків Тараса Шевченка і Марко Вовчок. Вистава, що поступово народжувалася під час мандрів, буде показана на Ше.Fest’i у Моринцях.

 

У Броварях та Ірпені на Київщині, які стали першими містами мандрівної передісторії цьогорічного фестивалю, відбувалися перші читки п’єси, написаної ексклюзивно для Ше.Fest. А прем’єрний показ запланований   в Одеському театрі юного глядача ім. Юрія Олеші (вулиця Грецька, 48А), початок о 18.00.

 

Відомий багатьом за роллю Оксена у телесеріалі «І будуть люди» Остап Дзядек перевтілиться в Тараса Шевченка, а Меланія Волотовська (грала у фільмах «Якщо ти мене пробачиш» і «Черговому лікарі») -  у Марію Вілінську.

 

Проєкт "Ше.Fest мандрує країною" відбувається напередодні всеукраїнського фестивалю Ше.Fest, який традиційно проходитиме  на батьківщині Тараса Шевченка у Моринцях, цьогоріч  21-22 серпня.

 

Вхід на фестиваль з багатьма локаціями у Моринцях для всіх вільний та безкоштовний. Організатори акцентують на тому, що фест  безалкогольний.

 

Після Одеси мандруватиме ще проєкт Ше.Festу 10 серпня до Первомайська.

 

Мистецькі події відбуваються за підтримки Українського культурного фонду. Організатори – ВГО “Молодий Народний Рух”, Культурно-інноваційна платформа "ТепЛиця", Культурно-просвітницький центр "СвітЛиця", відділ культури Броварської міської ради Броварського району Київської області.