Оголошено переможців Міжнародного кінофестивалю Docudays UA

14:39, 03.04.2021
Оголошено переможців Міжнародного кінофестивалю Docudays UA

Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA цьогоріч проходив онлайн

У Києві, 2 квітня, оголошено переможців Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA: головну нагороду конкурсу Docu/Україна отримав фільм «Земля Івана» Андрія Лисецького.

 

Як інформує УМ, про це повідомили УНН із посиланням на пресслужбу кінофестивалю.

 

Сам фестиваль і оголошення переможців цьогоріч проходили в онлайн-форматі через пандемію коронавірусу та посилення карантинних заходів.

 

Головний конкурс щорічно проводиться у трьох секціях: повнометражні стрічки, короткометражні та міжнародні фільми. Окремі призи також вручає спеціальне студентське журі та організатори фестивалю.

 

У національному конкурсі переміг фільм "Земля Івана" Андрія Лисецького про художника-самоука Івана Приходька.

 

У міжнародному конкурсі перемогла картина грузинського режисера Саломе Джаш "Приборкання саду".

 

Нагорода "Настоящего времени", офіційного партнера фестивалю, у номінації Rights Now дістався картині "Цей дощ ніколи не закінчиться" Аліни Горлової.

 

Головний приз правозахисної секції Rights Now отримала стрічка "Колумбійська сім’я" Тані Воль Сьоренсен про сім’ю, яку розділила правозахисна діяльність.

 

Приз імені Андрія Матросова дістався картині "Чим далі – тим краще" Анни Ярошевич.

 

Головний приз студентського журі дістався фільму "Маленький Самді" про боротьбу з наркозалежністю.

 

Кращим короткометражним фільмом визнали "Океан" Пауля Шойфлера.

 

Нагадаємо, що Docudays UA — найбільший міжнародний фестиваль документального кіно в Україні. Проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. По завершенню Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми програми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю.

 

Місією фестивалю є створення можливостей для глядачів в Україні дивитися актуальні документальні стрічки з усього світу. Фестиваль прагне зформувати активну громадянську позицію, обізнаність щодо прав людини та повагу до людської гідності.