Театр «Ла Скала» скасував відкриття сезону вперше з часів Другої світової

19:00, 09.12.2020
Театр «Ла Скала» скасував відкриття сезону вперше з часів Другої світової

У жовтні Італія закрила театри та концертні зали задля стримування пандемії.

Всесвітньо відомий міланський оперний театр "Ла Скала" через пандемію вперше з часів Другої світової війни скасував традиційне відкриття сезону.

 

Живі виступи на церемонії театр замінив "телевізійним попурі з арій і балетних партій" тривалістю три години, протягом яких хористи та оркестранти в масках виступали перед порожнім залом, передає Reuters.

 

Організатори назвали шоу "A riveder le stelle" ("Знову побачити зірки") з посиланням на останню фразу в "Пеклі" Данте Аліг'єрі, сигналізуючи про надію, що пандемію, яка поставила європейську економіку на коліна, скоро буде подолано.


 

"Це був надзвичайний досвід, але я сподіваюся не повторювати його", - сказав диригент Ріккардо Чайлі.

 

Деякі виступи були в прямому ефірі, а інші - попередньо записаними.

 

Організатори також провели глядачів до зазвичай заборонених репетиційних та кулуарних зон 242-річного театру.

 

Оскільки область Ломбардія навколо Мілану є однією з найбільш постраждалих у Європі і все ще щодня реєструє тисячі нових заражень коронавірусом, досі незрозуміло, як "Ла Скала" проведе свій запланований новий сезон, зазначає агентство.

 

У жовтні десятки співаків та музикантів "Ла Скала" отримали позитивний тест на коронавірус, що змусило всіх хористів та оркестрантів піти на карантин.

 

У жовтні Італія закрила театри та концертні зали задля стримування пандемії. Обмеження мають залишатися принаймні до різдвяних свят.