У Львові відбудуться публічні читання книги «Справа Василя Стуса»

10:15, 23.10.2020
У Львові відбудуться публічні читання книги «Справа Василя Стуса»

Невеликий уривок з книги зможуть зачитати і охочі.

У Львові відбудуться публічні читання книги «Справа Василя Стуса»

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Львівська міська рада.

 

Відтак, у п’ятницю, 23 жовтня, з 19.00 до 21.00 на площі Ринок, перед Ратушею відбудуться публічні читання книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». 

 

Акція у Львові покликана привернути увагу більшої кількості людей до цієї ситуації та підтримати видавництво «Vivat» та автора книги Вахтанга Кіпіані.

 

Публічно уривки зачитають, зокрема, український поет та письменник, літературознавець Остап Сливинський, програмна директорка ГО «Форум видавців» Софія Челяк, засновниця онлайн-медіа «Свідомі» Анастасія Бакуліна та голова Освітнього центру з прав людини Володимир Бєглов.

 

Після виступу кожного із запрошених гостей буде декілька хвилин вільного мікрофона, коли невеликий уривок з книги зможе зачитати будь-який охочий.

 

Як повідомляла УМ, львівська облрада закупить для бібліотек Луганщини заборонену книгу про Стуса

 

Дарницький районний суд Києва зобов’язав відповідачів Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват" видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука. 

 

Покупці скористалися можливістю онлайн-замовлення і за годину розкупили весь наявний тираж книги історика та журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» одразу після оголошення резолютивного рішення Дарницького райсуду Києва, який заборонив поширювати книгу.

 
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, коментуючи заборону книги Справа Василя Стуса, заявив, що українці продовжують боротися за право знати свою історію.

 

Суддя Дарницького райсуду Києва Марина Заставенко, яка ухвалила скандальне рішення за позовом Медведчука раніше працювала у суді нині окупованої Макіївки і регулярно навідувалася до ОРДЛО після 2014 року. Нагадаємо, що книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі, в фактологічній частині книги.

 

Банери на підтримку книги про Василя Стуса зняли невідомі у місті Дніпро в середу. Відтак, плакати не провисіли і доби.